Ministar unutrašnjih poslova Srbije : Policija je intervenisala kada je nasilje postalo neizdrživo

Poručio je da je policija ostala suzdržana iako su gađani teškim predmetima.
 
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obratio se večeras javnosti u jeku novih protesta u Srbiji. Stefanović je kazao da je policija bila suzdržana sve do trenutka dok im nije bio život ugrožen.
“Imamo situaciju koju možemo opisati kao potpuno ogoljeno nasilje i da se fizičkim obračunom nasilno preuzme vlast. Bez volje naroda, bez učešća na izborima. Ogoljenim apsolutnim nasiljem”, kazao je Stefanović.
Poručio je da je policija ostala suzdržana iako su gađani s teškim predmetima.
“Mogli ste da vidite od prvog trenutka, možda to nije bilo jasno dovoljno jučer, možda su pokušali da spinuju ali sam uvjeren da su građani Srbije i cijelog svijeta mogli da vide potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije, koja je bila potpuno povučena. Trpjela je gađanje bakljama, ciglama, kamenicama teškim po 2-3 kilograma. Čak i kada su pogođene neke kolege, policija je i dalje bila uzdržana”.
“Pored svega toga, policija je bila uzdržana. Krenuli su u intervenciju kada je nasilje postalo neizdrživo. Kada im je život bio u opasnosti. Tukli su ih ogradama, lopatama čak. Imamo video snimke da pokažemo šta je sve bacano na policiju. Cijeli dan su razni ljudi pozivali na nasilje”, kazao je sinoć u obraćanju medijima Nebojša Stefanović.
oslobodjenje.ba

Možda vam se svidi

Leave A Reply