Ministar Mektić: “Ne bih isključio da su pripadnici MUP-a Srbije bili u Banjaluci”

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas za regionalnu televiziju N1 da “ne bi isključio mogućnost” da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na protestu u Banjualuci.

– Ja ne bih isključio ni tu mogućnost. Naravno da to niko neće priznati i da će to sada svi demantovati, ali u Banjaluci se i juče i danas javno govori o tome da su takve jedinice došle iz Srbije da pomogu Miloradu Dodiku. Ja znam neke izvore informacija, ali u ovom momentu ne bih direktno govorio o tim izvorima – rekao je on.

Mektić, koji je iz redova Srpske demokratske stranke, ocijenio je za sajt Vijesti.ba da dogadaji u Banjaluci predstavljaju “diktatorsku demonstraciju nepotrebne sile, ali ujedno predstavljaju i smišljenu akciju kako bi se pokazalo da će se obračunati sa svima koji ne misle onako kako je to u interesu režima na čelu sa SNSD-om”.

– Vlast je zloupotrebila ovaj slučaj kako bi građanima pokazala da će svako ko misli drugačije od onoga što je u interesu vladajućeg režima dobiti brutalan odgovor policije, kako su to juče demonstrirali u Banjaluci sa prstom na obaraču automatske puške, sa potezanjem pištolja i slično prema građanima koji su se spontano našli na Trgu Krajine – rekao je Mektić.

On je ocijenio da je policijska akcija bila poruka svim građanima koji se na bilo koji način suprotstave “diktatorskoj ideologiji”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply