Milorad Dodik za “Glas Srpske”: U Sarajevu se vodi politika “kreni da nigdje ne stigneš”

Milorad Dodik je istekao da se u Sarajevu vodi politika “kreni da nigdje ne stigneš”, pa tako i u vezi sa formiranjem Savjeta ministara.

Ako strankama iz FBiH nije stalo do funkcionisanja BiH meni je stalo još manje, rekao je za Glas Srpske predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarišući bošnjačku blokadu izbora Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Dodao je da je spreman da se još ove sedmice održi sjednica Predsjedništva na kojoj bi Tegeltija bio imenovan, ali je istakao i da u ovom trenutku ne može reći da li će sjednica biti zakazana.

– Niko ne spori da Srbima pripada to mjesto. Koliko znam iz razgovora sa predstvanicima stranaka u FBiH nije sporno ništa ni oko imena Zorana Tegeltije, ali ne znam zašto se s tim odugovlači. Ako neće neka kažu, možemo i mi da blokiramo, rekao je Dodik.

On je istakao da po zakonu u roku od 15 dana od formiranja Predstavničkog doma, Predsjedništvo treba da donese odluku o imenovanju predsjedavajućeg.

– Taj zakon ne poštuju, ali se pozivaju na zakon kada je u pitanju zastava Republike Srpske. Neki od članova Predsjedništva BiH zaustavljaju formiranje Savjeta ministara zbog nekih svojih uslova, istakao je Dodik.

On je istekao da se u Sarajevu vodi politika “kreni da nigdje ne stigneš”, pa tako i u vezi sa formiranjem Savjeta ministara.

– Srpska je formirala svoje politike i spremni smo da konstituišempo organe na nivou BiH. Čak imamo i preporuke sa evropskog nivoa da se to učini što je prije moguće, a onda zapadnemo u tu nemogućnost koja se zove Sarajevo, u kojoj se stalno nešto kalkuliše na sitno i nikada se ništa ne može napraviti na krupno, napomenuo je Dodik.

On je istakao da RS nema namjeru da vodi politiku koja bi se odnosila na onemogućavanje funkcionisanja institucija, ali da se na primjeru FBiH sada može vidjeti kako to izgleda.

– U Sarajevu od strane Bošnjaka postoji opstrukcija i kažu “polako ćemo, da vidimo kako ćemo”, a ne znam šta da vide “kako ćemo”, rekao je Dodik, prenosi ATV.

Možda vam se svidi

avatar