Milorad Dodik u “Ćirilici”: Muslimani efektivno kontrolišu 25 odsto teritorije i to mogu da kažu da je njihovo

Dodik je poručio da Srbi ne smiju da zaborave svoju historiju i da uvijek treba da obilježavaju datume teških stradanja.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da u BiH može da bude održiva jedino Republika Srpska i da nikada neće postojati republika BiH.

Dodik je istakao da BiH ostaje problem, da tu nema pomirenja, kao i da muslimani žele cijelu zemlju za sebe, te da se pokušava nametnuti da su Srbi krivi za sve.

“Zato je BiH nikakva zemlja, mi se od nje na neki način odričemo u nekom smislu, nju svojataju muslimani. Muslimani efektivno kontrolišu 25 odsto teritorije i to mogu da kažu da je njihovo”, rekao je Dodik za TV “Hepi”.

Dodik je dodao da oni neće odustati od tog svojatanja, ali je napomenuo da znatan dio Federacije BiH pripada Srbima.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, podsjetio je da je Republika Srpska odmah nakon izbora prošle godine formirala vlast, za razliku od Federacije BiH i nivoa BiH.

On je naglasio da Bošnjaci nisu htjeli da se odreknu Mirka Šarovića (SDS) i Mladena Ivanića (PDP), koje je lider SDA Bakir Izetbegović uzeo kao manjinsku grupu i manipulisao njima protekle četiri godine i bili su centar protiv Republike Srpske.

“Prethodne četiri godine mi smo se u suštini borili samo sa njima, kao što su htjeli da centralizuju odlučivanje za EU”, naveo je Dodik i podsjetio da najveći dio ustavnih nadležnosti za evropska pitanja ima Srpska, oko 72 odsto, dok je na zajedničkom nivou do 12 odsto.

Prema njegovim riječima, sve se činilo da se vremenom centar odlučivanja prebaci na BiH.

Dodik je naglasio da su Srbi skloni da budu istorijski naivni i da prave istorijske greške i da donesu odluke koje ih kasnije koštaju mnogo.

“Ono što je najgore u BiH, jeste pokušaj da se zaustave procesi, da se ljudima nameće mišljenje, da im se zabranjuje da misle. Republika Srpska nije formirana da bi bila u BiH, ona je formirana da bude nezavisna država”, istakao je Dodik.

Možda vam se svidi

Leave A Reply