Milorad Dodik: Srbija je ono što nas zanima

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije obratili su se danas građanima Trebinja. Dodik je, između ostalog, kazao da je “Srbija ono što ga zanima. Da radi na tome da Drina bude što manja granica i da će ona jednog dana nestati. Mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi” kazao je Dodik.

Dodik je u obraćanju Trebinjcima izrazio zahvalnost Vučiću i Srbiji na pomoći RS-u. Smatra da je srbijanska vlast na čelu sa Vučićem pružila najkonkretniju podršku RS-u.

“Čovjek koji je svojim angažmanom i ljudskim odnosom prema RS-u podigao ljestvicu saradnje. To se ogleda u projektima i razmjeni mišljenja, u onome što jeste sporazum o specijalnim odnosima. Činjenica je da smo jedan narod. Narod koji živi jednim srcem i dušom. Posljednjih godina je saradnja najbolja. Imali smo uvijek podršku od Srbije, ali nikada ovako konkretno. Trenutna vlast Srbije je RS-u podarila projekte i šanse. Zato se pred vama zahvaljujem predsjedniku Vučiću. Razumiju naše potrebe. Poruka da je Srbija s nama znači mnogo više od novca. Gospodin Vučić se uvijek raspituje o problemima i svaki naredni susret s njim donosi rješenje za probleme” , rekao je Dodik danas u Trebinju.

”Dobro rješenje je da ćemo u narednih dvije godine graditi dionicu ceste Tjentište-Foča i da će nam Srbija pomoći u tome. Time ćemo obezbijediti bolju konekciju sa Srbijom. Želimo realizirati mnoge planove. Svaki čovjek u RS-u i Srbiji to zaslužuje. Zaslužuje ono što je dobro. Sve što radimo, radimo da bi bilo bolje. Vučić zaslužuje vaš pozdrav. Olakšali ste mi jer ću mu na narednom susretu reći: Šta ono bi u Trebinju!? Srbija je ono što nas zanima. Da radimo na tome da Drina bude što manja granica i da će ona jednog dana nestati. Mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi. Živjela RS, živjela Srbija, živio srpski narod”, kazao je Dodik.

Možda vam se svidi

Leave A Reply