Milorad Dodik o povratku boraca iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je postupanje sa osobama koje su sa stranih ratišta vraćene u BiH u nadležnosti bezbjednosnih službi, te tužilačkih i sudskih organa.

“Nisam dobio nikakve informacije o tome. To je aktivnost koja se vodi već godinu dana. Službe na nivou BiH sarađuju sa međunarodnim bezbjednosnim strukturama i smatram da je to pod kontrolom”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

Podsjetimo, grupa državljana BiH koji su se nalazili u kampovima u Siriji, u skladu sa ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, sletjeli su sinoć na sarajevski aerodrom.

Radi se o šest žena i 12 djece. Odmah po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od strane Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

Sud BiH odredio je sinoć jednomjesečni pritvor za pet osoba koje su deportovane iz Sirije, a borile su se za organizaciju tvz. “Islamska država”.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply