Milorad Dodik: Ako se SDA bavi Republikom BiH, mi ćemo se baviti otcjepljenjem

0

Dodik je još jednom ponovio da je izvorište deklaracije SDA “Islamska deklaracija njihovog tvorca Alije Izetbegovića”

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je novinarima u Beogradu da će u RS veoma dobro pročitati deklaraciju SDA, koja bi danas trebalo da bude usvojena na Kongresu stranke, a u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj SDA Republika BiH.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

On je poručio da nikakve Republike BiH nema i da, što se tiče Srba postoji samo Republika Srpska.

– Ukoliko je njima dozvoljeno da nešto takvo rade, onda je sasvim normalno da mi smatramo da je nama dozvoljeno da se bavimo pitanjem samoopredjeljenja do otcjepljenja. Dakle, nemamo ni jedan razlog da budemo sa drugima koji nas ne žele i koji ne žele da prihvate te realnosti – rekao je Dodik.

Dodik je još jednom ponovio da je izvorište deklaracije SDA “Islamska deklaracija njihovog tvorca Alije Izetbegovića, koja je jasno ukazala na koji način i šta treba da rade”.

– Ovo je samo jedna faza onoga što oni krajnje žele da urade, ali nema BiH bez Republike Srpske. Niko valjda nije dovoljno lud, naivan i blesav da pomisli da bi neko samo ukinuo Republiku Srpsku. Oni je sigurno ne mogu ukinuti jer nemaju ni razloga, ni mogućnosti da to učine – rekao je Dodik, prenosi Srna.