Milion maraka za nova vozila; Premijer FBiH Fadil Novalić očekuje novi službeni automobil: Pojasnio u kakvom se “kršu” vozi

Vlada Federacije BiH iskazala je potrebu za kupovinom službenih vozila za institucije tog entiteta. I premijer Federacije Fadil Novalić očekuje novi službeni automobil.

Uoči parlamentarne debate o efektima Reformske agende na zapošljavanje i poslovnu klimu, premijer FBiH Fadil Novalić je prokomentarisao i odluku o nabavci novih automobila, kazavši da je aktuelna vlada maksimalno štedjela po tom pitanju i da je neophodno zamijeniti određeni broj vozila.

Vlada FBiH će za tu namjenu izdvojiti milion KM, i taj novac je već predviđen u budžetu.“Mi imamo 870 vozila, dakle to su sva policijska, porezna i blizu 90 vozila za službe vlade. Godišnje se kupuje 87 vozila, a mi imamo vozila stara blizu 10 godina”, kazao je Novalić i dodao da je aktuelna vlada u protekle dvije godine kupila samo četiri, a trebala je da zamijeni 160 vozila, prenosi Slobodna Bosna.

“Došli smo u poziciju da vozila staju na putu i da naše službenike ostavljaju na putu. Do 2014. godine se uvijek izdvajalo 4,5 miliona KM godišnje. Mi smo ove godine predvidjeli milion KM za 16-17 vozila starijih od 12 godina koja su prešla više od 500.000 kilometara. Jedno od takvih je i moje vozilo”, kazao je Novalić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply