Milanović: “Vjerujem da je pobjeda realna i dostižna”

Predsjednički kandidat opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je juče u Osijeku da će u drugom krugu izbora utakmica biti tijesna i napeta do kraja, ali da vjeruje da će onih koji će ga podržati ipak biti više, nego glasača za protivkandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.

– Kod mene ništa ne stvara paniku, što ne znači da nekim stvarima nisam zabrinut, ali ovim što ste naveli, nisam zabrinut odgovorio je Milanović na novinarsko pitanje stvara li kod njega paniku to što je u predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović angažovan i zamjenik predsjednika HDZ Milijan Brkić, ili, kako su naveli novinari – iz toga vidi paniku u HDZ.

Upitan kako misli da dobije dodatne glasove u Slavoniji, pogotovo birača Miroslava Škore, Milanović je rekao da to radi već mjesecima i da se ne može ništa radikalno promijeniti u zadnjih pet dana.

Zamoljen da prokomentariše izjavu protivkandidatkinje Grabar Kitarovićeve koja je u Karlovcu pozvala birače da u drugom krugu biraju pravu Hrvatsku, koja zna, na čijem će čelu imati svoju predsjednicu, Milanović je rekao: ”Prava Hrvatska je njihova, HDZ-ova Hrvatska, u kojoj je ona stasala, dobijala kredite bez kamata, dok su drugi ono što su imali morali prodavati u bescenje”.

– Za mene je prava Hrvatska nešto drugo, otvorena, znatiželjna, moderna, svjesna svoje istorije, isto tako ne i naivna, da nasjeda na svaki novi trik i svaku novu ideju, kakva god ona bila. Jedan zreo, trezven, samosvijestan put Hrvatske u neposrednu budućnost – izjavio je Milanović.

On je neistinama nazvao optužbe premijera Andreja Plenkovića da je u vrijeme svog premijerskog mandata zadužio Hrvatsku i rekao da je njegova Vlada “Hrvatsku spasila od dužničke propasti, iako ju je preuzela u najgoroj finansijskoj krizi, s ogromnim kamatama na dug, s javnim dugom od preko 65 posto, koje je ostavila HDZ-ova Vlada.

Možda vam se svidi

Leave A Reply