Milan Dunović: SDP ne brine za obavještajno ugrožavanje BiH, nego za DF-ovo učešće u vlasti

Član Predsjedništva Demokratske fronte Milan Dunović osvrnuo se na medijske istupe SDP-ovog zastupnika u PSBiH Saše Magazinovića, koji je u medijima kritizirao poziciju DF-a i njenog predsjednika Željka Komšića unutar Bh. bloka.

– Ne razumijemo potrebu gospodina Magazinovića da dijeli savjete nama u Demokratskoj fronti u pogledu toga kako ćemo se ponašati. U trenutku kada se država Bosna i Hercegovina suočava s najozbiljnijim sigurnosnim prijetnjama, te kada postoje ozbiljne indicije o umiješanosti obavještajnih službi u izazivanje destabilizacije BiH, iz redova SDP-a oštrica kritike se usmjerava prema DF-u i predsjedniku Komšiću – izjavio je Dunović.

Dodao je da su u SDP-u više uplašeni učešćem DF-a u vlasti nego aktivnostima koje mogu ugroziti Bosnu i Hercegovinu.

– Izgleda da se u SDP-u više plaše DF-ovog učešća u vlasti nego što su zabrinuti aktivnostima koje mogu dovesti do ozbiljnog ugrožavanja države Bosne i Hercegovine. Mi u DF-u duboko smo razočarani takvim pristupom i upravo takav pristup možda i ponajbolje objašnjava neke od temeljnih razlika među nama. Nije nam samo jasno kako se onda isti, ili slični u Bh. bloku, mogu nadati podršci građana – rekao je Dunović, prenosi Avaz

Možda vam se svidi

Leave A Reply