Messi : Navodi o utaji poreza su lažni i uvredljivi

Porodica Lionela Messija odbacila je optužbe zasnovane na curenju informacija advokatske firme iz Paname da je nogometaš FC Barcelone uložio novac u offshore kompaniju u južnoameričkoj zemlji.

U nedjelju je objava masovnog broja od 11,5 miliona dokumenata iz Mossack Fonsece, jedne od najtajnovitijih i najvećih svjetskih offshore advokatskih firmi, optužila je političke čelnike, sportske zvijezde i kriminalce širom svijeta da kriju novac koristeći offshore “poreske rajeve”, prenosi dpa.

Optužba da je FIFA-in najbolji nogometaš svijeta za 2015. godinu koristio kompaniju u Panami kako bi izbjegao plaćanje poreza “lažna je i uvredljiva”, navodi porodica Messi u saopćenju koje je u ponedjeljak objavila španska novinska agencija Efe.

U vezi s takozvanim panamskim papirima, nekoliko španskih medijskih kuća navelo je da su Messi i njegov otac Jorge koristili kompaniju u Panami kako bi prikrili zarade od finansijskih vasti.

Porodica Messi negirala je taj navod, tvrdeći da je kompanija koja je bila povezana s nogometašem sada poptuino neaktivna.

– Ona nikada nije imala bankovne ili kreditne račune na raspolaganju – saopćila je porodica o kompaniji.
FC Barcelona objavila je saopćenje u Messijevu odbranu na svom websiteu:”Klub vjeruje u argumente koji su javno objavljeni u saopćenju porodice Messi”, dodajući da je ponudila svu pravnu, finansijsku i administrativnu pomoć Messiju u suočavanju s tim navodima.

Messijevi advokati razmatraju mogu li poduzeti zakonsku akciju protiiv medija koji su objavili navode, prenosi Efe.

Možda vam se svidi

Leave A Reply