Merkur u Biku od 6. do 21. maja 2019.: Budite strpljivi, ne požurujte stvari i odustanite od nepotrebnih troškova

Privedite nešto kraju, naročito ako imate obaveza koje duže vrijeme odlažete. Obavite razgovore koji su nužni da biste dobili sve potrebne informacije. Ovo je dobar dan za arhiviranje nekih pitanja kojima ste se bavili u prethodnom razdoblju jer Merkur upravo ulazi u novi ciklus, piše astrolog Julijana Oremović.

Nakon što je odvažno pokretao, inicirao i hrabro se upuštao u nepoznato dok je bio u znaku Ovna, sada ulazi u smirenije i postojanije prostore Bika u kojima će ostati sve do 21. maja.

Merkur u Biku omogućuje nam da se uspješnije pozabavimo svojom finansijskom situacijom.

Odustanite od nepotrebnih troškova.

Ulažite energiju i novac u ono što za vas ima stvarnu vrijednost.

Pronađite dodatni izvor prihoda.

Želite li da više saznate ili naučite o tome kako uspješno rukovati s novcem ili kako unaprijediti svoj posao, pronađite neku edukaciju ili kurs koji vam u tome može pomoći.

Osim toga, ovo je dobro vrijeme za osnaživanje unutrašnjih resursa.

Koliko vrijedi vaše znanje?

Koliko vrijede vaše sposobnosti, talenti i iskustvo?

Vrednujete li taj svoj unutrašnji kapital?

Za razliku od Merkura u Ovnu koji komunicira odvažno, brzo i bez odlaganja, s Merkurom u ovom zemljanom znaku komunikacija se usporava i postaje konkretnija, promišljenija. Manje se priča, ali ono što se kaže je vrlo jasno i nedvosmisleno. Stoga narednih dana nastojte da budete sažeti i informativni u iznošenju svojih stavova jer će vam to omogućiti da lakše ostvarite ono što ste naumili. I ono što je još važnije, budite strpljivi, ne požurujte stvari.

Osim toga, nekad će biti teže komunicirati sa drugima jer ćemo nailaziti na tvrdoglavi otpor i fiksna uvjerenja. Um nekih ljudi nije tako fleksibilan. I izbjegavajte rasprave i uveravanja sa osobama koje nisu sklone da preispitaju svoje stavove – uzaludno potrošena energija.

Sigurnost nam postaje jako bitna, pa nerado ulazimo u poslovne i finansijske rizike. Čuvamo i oplođujemo stvoreno.

Informacije lakše obrađujemo kroz čula, putem dodira ili mirisa.

Ovo je i dobro vrijeme da se pozabavite dokumentima koji se odnose na imovinu, zemljišta i nekretnine. Želite li da obavite kupoprodaju nekretnine, unajmite ili iznajmite stan, sada je pravi trenutak za to.

S ovim Merkurom možemo više uživati u umjetnosti, prirodi i ljepoti. Gajenje bilja, kulinarstvo i hrana češće su u fokusu naših misli.

Zemljani i vodeni znakovi dobro se snalaze tokom ovog tranzita, dok vatreni i vazdušni znakovi mogu imati utisak da se otežanije snalaze u komunikaciji i ispunjenju poslovnih ciljeva.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar