Memić: Svi na proteste 29. juna u Sarajeva

Lokacija protesta danas nije otkrivena, a građani će biti obaviješteni putem Facebook stranice “Pravda za Dženana Memića”, prenosi “Klix“.
Sestra ubijenog Sarajlije, Arijana Memić, pozvala je sve ljude dobre volje da se odazovu protestima i na taj način bore za budućnost svoje braće, sestara i prijatelja.

“Ovo će biti protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu čiji je ubica dobio po sedam i po godina kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon što je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi za koju još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca koji je izvršio ubistvo nakon što je godinama trpio vršnačko nasilje i ne zaboravite da je i tu istragu vodila Dalida Burzić i niko nije kažnjen. Ovo su protesti našeg Denisa, Alema, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i, nažalost, mnoge druge. Pozivamo porodice svih žrtava i sve dobre ljude da nam se pridružite jer ako se bune što međunarodna zajednica vrši pritisak, to znači da nas pozivaju da mi izvršimo pritisak. Barem sam ja tako razumjela riječi Ružice Jukić. Ne bi trebalo da nas ista ta Jukić, desna ruka Milana Tegeltije, poziva na proteste. Pozivam vas da se borimo i stanemo u kraj ovoj korumpiranoj bandi”, kazala je Memić.

Ona je pozvala glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić da ispuni obećanje koje je dla porodici Memić, odupre se pritiscima i riješi slučaj ubistva Dženana.

Dženanov otac Muriz Memić pozvao je trojicu sudija Vrhovnog suda FBiH da pritisnu predsjednika Vrhovnog suda Milorada Novkovića.

“Neka dđu ovdje da im saopćim ime ubice, da ih pitam zašto su ukinuli ovu presudu. Pitam se plaše li se ikoga ovi ljudi, ove vrhovne sudije. Nemaju ljudskosti, lažu da vjeruju u Boga. Dženan je ubijen i ovo je jedini slučaj koji je imao tri svjedoka, a da nije razriješen i neće biti razriješen dok se ne pokrene istraga za ubistvo. Saobraćajne nesreće nije bilo. Pitam sve građane BiH, medije, časne sudije i policajce da li bi ja imao potrebe ovo sve raditi da je bila saobraćajna nesreća. Je li ja izgledam toliko nerazuman, a samo je razumna Dalida Burzić? Ona je meni i mom advokatu rekla ‘Dženan je ubijen, ali nije on njega htio ubiti’. Ko Dalida? Dokle ćeš skrivati i lagati. Ovo je naša država koja bi trebala biti pravna. Igrate se sa vještačenjima i sa našim parama. Vještačite milion puta, ali ovo nije bila saobraćajna nesreća. Dalida Burzić, pošalji svog sina na proteste i otrijezni se. Dženan je ubijen i ti to znaš. Nisam se umorio i neću se umoriti. Nisam nijedne tablete popio i neću je ni popiti. Ne predajem se i neću stati”, kazao je Memić.

Podsjećamo, Vrhovni sud FBiH jučer je odlučio da će se Ljubi i Bekriji Seferoviću ponovo suditi za smrt Dženana Memića, što je Muriz nazvao zločinom nad zločinima.

Vrhovni sud FBiH donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženih Ljube i Bekrije Seferovića kojim je djelimično uvažena žalba tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ukinuta presuda Kantonalnog suda u Sarajevu od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar