Mektić o djetinjstvu: “Najgore mi je bilo tokom raspusta ujutru ustajati u 6 sati ujutro, hajde goni stoku, hajde napasaj…, a ja dijete!”

Prisjeća se kako bi pri povratku kući morao pisati i zadaću, gdje je njegova majka dosta pomagala u nedostatku vremena kako bi izvršio svoje školske obaveze za naredni dan.

U nesvakidašnjem, opuštenom i direktnom razgovoru sa Draganom Mektićem, aktuelnim ministrom sigurnosti BiH, otpočeli su snimanje novog izdanja emisije Ognjena zemlja.

„Ko’ mi djeca. Krenemo oko 11 iz škole, na dva mjesta igramo lopte, na dva mjesta se kupamo, dođemo kući i mrak već bude. Nosio sam dva obroka u školu, majka mi je iste spremala svako jutro u pola 4“, priča Mektić za O kanal.

Prisjeća se kako bi pri povratku kući morao pisati i zadaću, gdje je njegova majka dosta pomagala u nedostatku vremena kako bi izvršio svoje školske obaveze za naredni dan.

Kako ističe Mektić, pored školskih dana i dužih pješaćenja, pronalazilo se vremena i za posao.

„Odeš subotom i nedjeljom da čuvaš stoku. Najgore mi je bilo tokom raspusta ujutru ustajati u 6 sati ujutro, hajde goni stoku, hajde napasaj…, a ja dijete, bilo je ljeto, milina, opirao sam se tome. Bilo je posla, čuvali smo stoku, ovdje po njivama. U blizini je bio i kukuruz zasijan, a mi djeca tu pospemo svega, pa krave odu u tuđe kukuruze i sve pojedu. Nakon toga dođe moj otac pa me istuče, ubije Boga u nama. Onda smo bježali, čak i preko vode. Bila je ovdje i jedna bukva. U momentima kad sam predosjetio da će me otac istući, popnem se na bukvu i sjedim na njoj navečer sve dok majka ne dođe – dok ne pružim čvrste garancije da neće biti batina. Znao sam do 23 sata sjediti gore”, prisjetio se ministar sigurnosti BiH u razgovoru za O kanal.

U nastavku pogledajte dio razgovora sa Draganom Mektićem, a cijeli ne propustite pogledati u petak, 13. decembra, od 21 sat, u novom izdanju emisije Ognjena zemlja.

Možda vam se svidi

Leave A Reply