Mehmedović reagovao na izjavu veleposlanika Republike Hrvatske u BiH

Poslanik u ZD Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović reagirao je na izjavu veleposlanika Republike Hrvatske u BiH, nj.e. Ivana Del Vechia, prilikom posjete Općini Usora. Mehmedović je reagovao na svom facebook profilu, a reakciju prenosimo u cjelosti:

“Na zapadu ništa novo!
Nazočnim na svečanoj sjednici Općinskog vijeća su se prigodnim riječima obratili i hrvatski član Predsjedništva BIH Dragan Čović i veleposlanik RH u BIH Ivan del Vechio.
Nebi ovaj događaj zavređivao pažnju da se nije Hrvatskom ambasadoru omakla jedna opasna rečenica koja je alarm za uzbunu za sve nas koji volimo ovu zemlju!
U svom obraćanju Ivan del Vechio, nakon Čovića reče da “mi pripadamo istorijski sretnoj generaciji koja je u Hrvatskoj završila posao, dok u Bosni i Hercegovini nije još završen posao”
O kojem nezavršenom poslu u BiH se radi mi dobro znamo i sjećamo se raznih Dretelja, rušenja starog mosta, predaje teritorija Posavine…i ostalog…ali čudno da ni Čović nije reagovao na ovu “istorijsku zamisao” hrvatskog veleposlanika….a kamo li neko iz vrha države Bosne i Hercegovine….
Ovo je moj protest takvom poimanju suživota i evropskog puta Bosne i Hercegovine..”, napisao je Mehmedović na svom facebook profilu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply