Međunarodni trofej iz engleskog jezika za Eminu Bajtarević

Emina Bajtarević, učenica prvog razreda gimnazije Muhsin Rizvić u Kaknju, osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju na međunarodnom HIPPO takmičenju iz engleskog jezika, koje se održalo od 10. do 12. maja u italijanskom gradu Lido di Jesolo.

Emina je, također, osvojila i sertifikat ( B2 ) škole engleskog jezika iz Velike Britanije, koji je kvalifikuje da može pohađati nastavu na engleskom jeziku u bilo kojoj školi ili univerzitetu u svijetu.

Uspjeh je veći pošto se Emina takmičila u grupi 4 koja je predviđena za učenike trećeg i četvrtog razreda srednje škole.

„ Došla sam na takmičenje ne očekujući ništa veliko, osim da dostojno predstavim svoju školu, svoj grad i Bosnu i Hercegovinu, i tako je i bilo. Uspjeh me nije iznenadio jer sam se pripremala sa profesoricama engleskog Nizamom Omerović i Edinom Ganić, koja je i bila sa mnom u Italiji” izjavila je Emina nakon ceremonije proglašenja najboljih u nedjelju 11. maja, posebno se zahvaljujući direktorici gimnazije Aidi Šišić-Hakuliji koja je dala nesebičnu podršku za nastup na takmičenju.

Inače, podršku ( finansijsku ) ovom uspjehu pružio je općinski načelnik Nermin Mandra, prepoznavši još jednom da u Kaknju postoje talenti koji mogu ostvariti međunarodni uspjeh, a uspjeh iz znanja i obrazovanja je najvrijedniji.

U kategoriji u kojoj je Emina Bajtarević nastupila bilo je prijavljeno više od 2000 učenika iz BiH, Italije, Slovenije, Hrvatske, Gruzije, Srbije, Crne Gore, Bugarske i Makedonije.

kakanj-x/M.B.

Možda vam se svidi

Comments are closed.