Medonja Habiba Bjelića kralj koride Buk kod Olova: Više od 10 hiljada ljudi uživalo u bikovima, teferiču i vašaru

Više od 10.000 posjetilaca iz cijele BiH, ali i Srbije, Crne Gore i Hrvatske danas je na turističkoj destinaciji Buk kod Olova uživalo u sportskom nadmetanju bikova bodača.

Najzaslužniji za uspjeh ove tradicionalne manifestacije je organizator Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona.

– Tradicionalno već petu godinu 2. maja organiziramo ovu tradicionalnu manifestaciju na kojoj za pet KM posjetioci mogu uživati u vrhunskim borbama bikova, teferiču i vašaru. To nema nigdje na svijetu osim na turističkoj destinaciji Buk. Ovaj put smo obezbijedili besplatnu kafu, zahvaljujući našem sponzoru kafi „Dino“, a za vrhunsku janjetinu je bio zadužen Almedin Genjac iz Visokog – kaže organizator Habib Bjelić.

Ove godine posjetioci su uživali u 18 borbi bikova, kao i u razbadanju bikova za šampiona za laku kategoriju u kojoj je pobijedio Zećo Halida Sejdića.

– Zećo je nakon pobjede na koridi Buk kod Olova kvalifikovan da bude prijedlog za šampiona Saveza klubova uzgajivača i ljubitelja bosanskih bikova (SKUBB-a) za 2019. Čestitamo Habibu Bjeliću na odličnoj organizaciji – kaže Besim Gljiva, organizator Čevljanske koride i predsjednik Upravnog odbora SKUBB-a.

U borbi dana trostruki šampion Čevljanske koride Medonja Habiba Bjelića pobijedio je neporaženog Garu Mide Đulana.

– Mojoj sreći nema kraja. Medonja je još jednom potvrdio da je bez konkurencije u Bosni i Hercegovini – kaže Bjelić.

U ostalim ugovorenim borbama Lozonja Ade Selmana porazio je Struju Asima Zukića, a pobjede su zabilježili i bikovi Zireta Ahmića, Sulje Husića i Zoke Tanasića.

Možda vam se svidi

avatar