Maturantima MSŠ Srebrenik oduzeta droga na granici

Kod dvojice učenika “Mješovite srednje škole” Srebrenik koji su krenuli na ekskurziju u Španiju, prilikom rutinske kontrole na granici u Županji pronađena je i oduzeta opojna droga!

Naime, grupa učenika i profesora sinoć je zaustavljena na granici u Županji kako bi se izvršila redovna-rutinska kontrola prilikom ulaska u Evropsku uniju. Na upit policajca da oni koji imaju bilo kakvu opojnu drogu (tablete, bobe, travu…) da odmah predaju kako se ne bi vršio detaljan pregled sa psima, koji će ionako otkriti sve, dvojica učenika su “nasjela” i odmah predala opojnu drogu koju su ponijeli sa sobom, a kako nezvanično saznajemo droga je pronađena u autobusu gdje su se nalazili učenici Ekonomske i Mašinske škole.

Nakon ovoga, svi putnici su morali izaći iz busa, kako bi se detaljno izvršio pregled vozila, a kontrola i zadržavanje na granici u Županji trajalo je čak pet sati.

Učenici kod kojih je pronađena opojna droga zadržani su a potom i vraćeni u Bosnu i Hercegovinu, gdje su predati nadležnim organima koji će provesti postupak protiv njih.

Za sada nije poznato jesu li učenici kod kojih je pronađena opojna droga i sami uživaoci i konzumenti ili su samo prenosili nekome od drugih učenika ili su pak imali namjeru preprodavati, no sve će pokazati detaljnija istraga.
Ostatak ekspedicije “Mješovite srednje škole” Srebrenik, nakon višesatnog zadržavanja nastavio je put ka Španiji.

Izvor:Srebrenik.net

Možda vam se svidi

Comments are closed.