Masovna tuča migranata u BiH, najmanje 15 povrijeđenih, korišteno i oružje

Pedesetak migranata učestvovalo je danas u tuči u privremenom migrantskom kampu u Trnovi u Velikoj Kladuši, pri čemu je najmanje 15 povrijeđeno, uglavnom lakše, kažu u MUP-u USK.

“Izlaskom na lice mjesta na području Trnova, u obližnjem migrantskom kampu na otvornom prostoru, uočili su više skupina lica koja su se sukobila. Radi se o licima afganistanskog i pakistanskog porijekla. Dolaskom policije većina lica se udaljila sa lica mjesta preko obližnjih livada u pravcu grada i dalje, dok su na licu mjesta ostala povrijeđena lica. Radi se o 15 povrijeđenih lica koja su prevezena u Dom zdravlja Velika Kladuša, gdje im je pružena neophodna medicinska pomoć. Kod osam lica koja su obrađena konstatovana su lakše tjelesne povrede i pušteni su na vanzavodsko liječenje, dok je sedam lica upućeno vozilom hitne pomoći u pravcu kantonalne bolnice ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ u Bihaću, gdje je za tri lica konstatovano lakše tjelesne povrede. Za jedno lice nisu konstatovane povrede, ali je zadržan na odjeljenu Neurohirurgije do pregleda neurohirurga i utvrđivanja stepena ozlijeda, a još tri lica se nalaze na obradi pa ćemo znati njihove povrede nakon liječničkog pregleda”, kazao je za N1 inspektor iz Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-Sanskog Kantona Adnan Beganović.

Foto: Ilustracija

Prema podacima policije, šestorica povrijeđenih prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću na pružanje medicinske pomoći.

Na osnovu povreda-posjekotina i uboda po rukama i nogama, policija pretpostavlja da je u tuči korišteno hladno oružje.

Tuča se, navode iz Operativnog centra, odvijala u tri, četiri grupe, na više mjesta na ivici kampa, a kad je policija došla, učesnici tuče razbježali se po obližnjim barama i livadama.

Više podataka iz Operativnog centra MUP-a Unsko-sanskog kantona najavljuju nakon što bude završen uviđaj na mjestu tuče.

Možda vam se svidi

Leave A Reply