Marciano: Nakon nastupa protiv Argentine, prijatelji su mi kazali, pa ovi tvoji znaju igrati!

Marciano Jose Do Nascimento, brazilski nogometaš koji je dugo godina igrao za bh. klubove Čelik, Sarajevo, Široki Brijeg s prodicom u Brazilu pomno prati nastupe BiH na Svjetskom prevnstvu, a ukoliko prođemo u osminu finala posjetit će kamp BiH i novinare koji prate našu reprezentaciju. U ekskluzivnom razgovoru za novinsku agenciju Patria Marciano poznatiji kao Marsi u BiH kaže da su Brazilci oduševljeni BiH.

– U mom gradu svi znaju da sam igrao nogomet u BiH. Čuli su za neku malu zemlju, ali nakon nastupa protiv Argentine komšije, prijatelji i rodbina su mi kazali „pa brate Marciano, ovi znaju igrati“. Tada sam i rekao da sam ja to od početka znao i da nikada nisam sumnjao – kaže Marciano.

On dalje napominje da je uvjeren da će BiH proći grupu, kao drugoplasirana ekipa, a isti ishod očekuje i od selekcije Hrvatske.

– Znate da ja govorim bosanski jezik i ponosan sam jer sam uspio naučiti vaš jezik. Drago mi je da sada mogu s vašim navijačima progovoriti na bosanskom – kaže Marciano.

Popularni Marsi koji je sa FK Sarajevo osvojio i titulu prvaka BiH kaže dalje da je sreo nekoliko navijača BiH koji su čak naučili plesati sambu, ali da i dalje skreće pažnju svima da se ne kreću sami ulicama Brazila.

– Čuo sam da su opljačkani članovi Nogometnog saveza BiH. Na to sam i ranije upozoravao. Česte su pljačke i uvijek se krećite u grupama i ako ste u mogućnosti s nekim od brazilskih vodiča, jer ćete tako biti najsigurniji – dodao je Marciano.

On sa suprugom Monicom i dvije kćerke živi, kako je slikovito pojasnio, sat i po avionom od Guaruje gdje je smještena selekcija BiH.

– Ovdje vam je sada praznik. Ima i onih koji su nezadovoljni pa protestiraju, ali i to treba razumjeti, jer su to siromašni i obespravljeni ljudi – dodao je Marciano za Patriu.

NAP.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.