Malješ: Visočanin ilegalno prevozio ugalj

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (7) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 27.01.2016. godine, u ulici Stara čaršija, od strane tri nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem, pištoljem, nožem i željeznom palicom, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnikom automat kluba „Heko“. Tom prilikom je iz kluba otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dana 26/27.01.2016. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u pomoćne prostorije u vlasništvu JP „Elektroprivreda BiH“, iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina elektro kabla. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 26.01.2016. godine, u 23,50 sati, Policijskoj stanici Visoko je prijavljen pokušaj teške krađe u putničko motorno vozilo marke „Alfa Romeo“, registarskih oznaka J13-E-870, koje se nalazilo u ulici Ljetovik, u dvorištu, vlasništvo H.E. Operativnim radom, policijski službenici su, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, lišili slobode S.N. iz Visokog, nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 26.01.2016. godine, u ulici Patriotske lige, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo A.S., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 27.01.2016. godine, u mjestu Malješ, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Man“, registarskih oznaka E48-A-341, kojim je upravljao M.A. iz Visokog. Izvršenim pregledom vozila, utvrđeno je da se istim prevozi određena količina uglja, bez potrebne dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 27.01.2016. godine, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, izvršena je teška krađa u prostorije firme „Euro Centar 1-Evropa Trejd“, kojom prilikom nije ništa otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.