Mali heroj (3) spasio majku – Dječak zaustavio nasilnog oca, policija je na licu mjesta imala šta da vidi

0

Majka je ipak završila u hitnoj pomoći.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Trogodišnji sin je izašao je iz stana, pokucao komšijama i ispričao kako njegov otac, koji se vratio kući pijan, tuče majku, piše dnevni list “Monca Tudej”.

Komšije su pozvale policiju, i u roku od nekoliko minuta intervenisali su karabinjeri koji su zatekli pijanog muža koji je nogama, pesnicama i ugrizima povrijeđivao svoju suprugu

Otac, koji je prema podacima policije i prije ovoga slučaja imao zabilježene prijestupe, uhvaćen je “in flagranti” i poslan je u zatvor.

Majka trogodišnjeg dječaka, završila je u hitnoj pomoći a policiji je izjavila da ovo nije prvi slučaj maltretiranja u porodici.

Prema italijanskom zakonu, osoba koja maltretira članove porodice rizikuje kaznu zatvora od tri do sedam godina, a kazna se udvostruči ako je akt nasilja bio izveden u prisustvu maloljetnih lica.

Ako član porodice maltretira maloljetno lice (dijete), zakon predviđa veću kaznu, od četiri do devet godina zatvora, a ako je posljedica agresije ranjavanje maloljetne osobe, predviđena kazna je od sedam do jedanaest godina, prenosi “Tanjug”.