Maleni Omer ima samo jednu želju: “Želim da moj babo ozdravi… Lijekovi su skupi, a nemamo puno para”

Prije dvije godine Sinan je imao kliničku smrt. Terapija koju mora koristiti je skupa, a oni nemaju dovoljno novca da sve osiguraju.

Teško životno breme na svojim leđima nosi Muamera Ramić, napaćena, hrabra supruga i majka koja sa svojom porodicom živi u mjestu Smajlovići kod Fojnice.

Njen suprug je teško bolestan, a uz penziju koja iznosi 370 KM, mora obezbijediti lijekove za svog Sinana, svaki dan pripremati devetogodišnjeg Omera za polazak u školu. A, teško je, prenosi Hajat.

Omer ima 9 godina i svojim rođenjem unio mnoge sreće u život svojih roditelja.

Redovno ide u školu i jako je dobar učenik.

“Ma ne tražimo ništa puno. Prije svega da nam je zdravlja, da mi dijete ne ostaje boso, da ima šta da jede, da ne bude gladan” – priča utučena Muamera.

U razredu je Omer najbolji učenik. Ima sve petice. I on, kao i svi njegovi vršnjaci, mašta o puno čemu. Ali, u željama je ipak skroman.

“Imam želju da dobijem sobu, da moj otac ozdravi i da dobijem mobilni telefon. A od svega mi je najveća želja da moj otac ozdravi. Najteže mi pada to što mu trebaju skupi lijekovi, a mi nemamo dovoljno para za njegove lijekove” – plačljivim glasom nam priča simpatični dječak.

Njegov otac Sinan, koji je inače iz Srebrenice, teško se razbolio prije nekoliko godina.

“Hodali smo po tuđim, starim kućama. Ibro iz Austrije nam je puno pomagao. Hvala mu do neba. Ovdje je bilo isto kao smetljište i sve smo očistili. Na sreću, imamo dobar komšiluk koji nam puno pomaže. Udala se za Sinana i počeli smo zajednički život. Bog je tako htio da Sinan izgubi zdravlje. Skupljala mu se bolest na bolest. Skupljale su se nedaće i evo gdje je sada” – nastavlja Muamera.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply