Mala Dunja je rođena u štali, ona i brat imaju samo tri igračke

Dunja Nasković, trogodišnja djevojčica, živi u udaljenom i izolovanom selu Odevce koje se nalazi na Кosovu i Metohiji između Novog Brda i Кosovske Кamenice. Jedna je od svega nekoliko djece koja žive u ovom selu, gdje je ostalo oko pedesetak Srba.

Samohrani otac Dragan teškom mukom pokušava da obezbijedi najosnovnije stvari za svoju djecu, iako je invalid. Radeći teške poslove ostao je bez palca i kažiprsta. Dragan se, iako nema nikakvu mehanizaciju, bavi poljoprivredom radeći sve ručno.

“Dunja i Dušan su se rodili u preuređenoj štali od tri metra kvadratna u čijem nastavku su bile krave. Tu smo živeli donedavno. Preselili smo se u nedovršenu kuću koju sam započeo. Nažalost, jedva imamo mogućnosti za osnovne potrebe, pa ne možemo da nastavimo radove. Svakako u štali nismo više mogli da izdržimo. Ne zbog mene, zbog njih bih voleo ovo da se završi”, priča otac Dragan nevjerovatne uslove u kojima je ova porodica živjela i u kojima živi.

“Želja mi je da decu izvedem na pravi put i trudim se da uvek ostanem pozitivan. Jedino što mi teško pada su reči moje ćerke Dunje koja me s vremena na vreme pita kada ćemo imati kupatilo. Videla je da se druga deca kupaju u kupatilu, dok se mi i dalje kupamo u koritu”, stegnutim glasom otac Dragan govori šta ga najviše tišti i dodaje: “Voleo bih da jednog dana imaju sobu punu igračaka”, piše “Srbizasrbe“.

Kako pomoći Dunji i njenoj porodici?
Donatorska platforma za cijeli svijet (VISA, Mastercard, Pay Pal…): https://www.srbizasrbe.org/donacije/

SRBIJA

1. SMS na 7763 (200 dinara)

2. Račun: 160-279491-71

3. Pay Pal: https://www.srbizasrbe.org/paypal-srbija/

Možda vam se svidi

Leave A Reply