Majla Beglerović (31) iz Mostara: Kako sam za 5 mjeseci smršala 17 kg!

– Kao dijete i srednjoškolka sam se bavila sportom, tj.trenirala sam rukomet. Nakon prve godine fakulteta sam prestala sa treniranjem i posvetila se školovanju. Naravno, studentski život je bio zanimljiv posebno nova druženja, izlasci i neredovni obroci.

Ona je još jedna u nizu sretnica koje su na vrlo lagan način došle do željenog izgleda.

Ona je još jedna u nizu sretnica koje su na vrlo lagan način došle do željenog izgleda.

Broj 99

– Dolaskom u Norvešku sve se promijenilo; novi život, novi posao. Svaki početak je težak pa i moj. Svaki dan je bio sličan, za željom da sve stignem i naučim nisam imala vremena za sebe. Sjedila sam po 9-10 sati, obroci su se vodili na dva obroka, naravno bez fizičke aktivnosti. Sjećam se, dođem kući s posla, ručam i na spavanje. To je bio jedan savršen dan.

Sebe naravno nisam ni gledala ni doživljavala kao debelu osobu. Međutim, tačno prije dvije godine kad sam stala na vagu i ugledala brojku od 99 kilograma, znala sam da je to krajnja tačka do koje sam dosegla. Morala sam nešto pod hitno uraditi. Sad, kako smo danas svi korisnici društvenih mreža tako i ja na Facebooku- naletim na ime Sanita Dizdarević i slučajno kliknem.

Nakon otvaranja stranice i gledanja slika i slušanja intervjua od nje, upitam sebe ispred ogledala, da li je vrijeme da i ja nešto uradim po pitanju sebe. Pomalo skeptična, nakon par dana sam joj se javila.

Na sebi uvijek ima posla

Tako je započela naša saradnja. Opisala sam svoj problem, svoje depresivno stanje i startale smo za dva dana. Prvi program kad sam ugledala, na prvu me prepao. Mislila sam bit ću gladna, ko će ovo izdržati. Međutim, nakon prvih pet dana izgubila sam već dva kilograma i vidjela da stvar funkcioniše. Prvi mjesec sam izgubila sedam kilograma uz Sanitinu podršku. Ona je uvijek bila online za moje gluposti i pitanja i potpitanja. Uz stalnu podršku i njezino mentorstvo, za pet mjeseci sam skinula 17 kg i mnogo cm.

Ono što takođe uz Sanitu naučila je kako voljeti sebe i prihvatiti sebe takav kakav si. Svjesni smo danas svi svojih obaveza, ali kad se poslože stvari u glavu, sve se može. Danas znam kako promijeniti životne navike, pravilno se hraniti i trenirati. I poruka za sve – kad nemamo šta raditi, radimo na sebi tu uvijek ima posla.

Komentar Sanite Dizdarević: Rezultat nije izostao!

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply