Majka tragično nastradale djevojke: Gledala sam kako mi kćerka gine

“Ne daj Bože nikome da izgubi dijete. Još gore je da gleda kako mu ono gine pred očima! Sada ne znam kako dalje da živim i ima li uopšte smisla?! Šta će moja Nevena sad bez sestre Ane?”

U kući porodice Katanić, u selu Ratari kod Obrenovca, okupili su se rodbina, prijatelji i drugovi nastradale djevojke. Niko ne može da vjeruje da njihove Ane više nema.

“Šta da pričam, šta da kažem? Ode nam dete u sekundi”, kaže otac Miroslav.

“Svima nam je teško, svi smo pod sedativima. Desilo se šta se desilo. Ali, da je Hitna pomoć stigla ranije, možda bi naša Ana ostala živa”.

Nesreća se dogodila u noći između nedjelje i ponedjeljka. Ana se sa dvojicom drugara vraćala sa proslave punoljetstva rođene sestre Nevene.

Dosadašnja istraga je pokazala da je iz još uvijek neutvrđenih razloga automobil kojim je upravljao Anin drug Dušan Divović Diva (26) sletio sa puta iz pravca Obrenovca prema Ratarima, najprije udario u saobraćajni znak, a potom i u betonsku banderu sa rasvjetom. Od siline udarca bandera je presječena na pola, a automobil marke seat leon potom je udario i u zemljani nasip, prevrnuo se na krov i potpuno se raspao.

Ana je u trenutku udesa, kako saznaju “Novosti”, sjedila pozadi. Od jačine udarca ispala je iz automobila i nađena je na više od 20 metara od vozila. Međutim, bila je živa narednih sat vremena. Ipak, do dolaska vozila Hitne pomoći i transporta do najbliže zdravstvene ustanove i pored pokušaja reanimacije, ona nije izdržala. Njen drug Boriša Furtula (27) u nesreći je zadobio teške tjelesne povrede, dok je vozač Divović prošao sa lakšim povredama. Njih dvojica su prevezena u Urgentni centar u Beograd.

Istraga će utvrditi kako je došlo do ove stravične nesreće, ali prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da su tome doprinijeli klizav kolovoz, neiskustvo vozača i vožnja pod dejstvom alkohola.

Toma Furtula, stric teško povrijeđenog Boriše, takođe je očajan zbog onoga što se dogodilo.

Možda vam se svidi

Leave A Reply