Majka iz Sarajeva ogorčena: U sedmom razredu osnovne škole djeca crtaju ‘word’ za zadaću iz informatike!

0

Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati….

Umjesto da da uče kako pretiti trendove u polju novih tehnologija, stari nastavni plan i program djecu u Federaciji uči da nacrtaju Word u svesku.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Izrevoltirana zadaćom svog djeteta iz informatike, majka, Nikoleta Milašević Dobrača, objavila je status na Facebooku, koji prenosimo u cjelosti:

„Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo usrano elitističko društvo smo postali. ŠTA RADITE VI TAMO KOJI PRAVITE NASTAVNI PLAN I PROGRAM? A I VI U VIJEĆU RODITELJA?“

Nakon što smo je kontaktirali povodom navedenog statusa, Nikoleta je za BUKU izjavila kako je ogorčena Vijećem roditelja Kantona Sarajevo.

„Ponašaju se kao i naši političari. Zasjeli u svoje fotelje, upoznali se sa direktorima škola i donosiocima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program. Da ne spominjem da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina. Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Ljudi, pokrenimo se!“, izjavila je Nikoleta u razgovoru za Buku.