Maglaj 25 godina bez centralnog grijanja

Kao i većinu gradova u našoj zemlji i Maglaj muče brojni prije svih infrastrukturni problemi. Najveći je, svakako, problem s centralnim grijanjem. Svi pokušaji rješenja do sada su propali. Nova vlast, izabrana na posljednjim izborima, najavljuje konačno rješenje ovog problema.

Nakon postratnog međuopćinskog razgraničenja broj stanovnika maglajske općine se sa 43.000 smanjio za 20.000. Broj zaposlenih je jednak broju nezaposlenih i kreće se oko 5.000. Problem obnove infrastrukture dodatno su otežale štete u poplavama iz 2014. godine procijenjene na 166 miliona maraka. Kvalitet vode za piće nije zadovoljavajući.

Ipak, više od svega Maglajlije, očito, muči problem nedostatka centralnog grijanja koje u ovom gradu ne radi od 1992. godine.

Redovna godišnja konferencija za medija bila je prilika da pitamo novog načelnika Mirsada Mahmutagića šta je do sada urađeno na rješavanju ovog problema. “Nije se slušala struka, slušale su se neke lične zamisli i ideje tako da je i taj proces prekinut s beogradskom firmom, kojoj je uplaćen određeni novčani iznos”, kaže Mahmutagić.

Osim optužbi na račun ranije vlasti, pitali smo novog načelnika šta planira poduzeti. “Mogu obećati da ću dati sve od sebe da krenemo u konretnu realizaciju toga i da barem dio grada pokušamo završiti u četiri godine”, kazao je Mahmutagić.

Maglajlije ne vjeruju da će sve ići tak obrzo. Vjerovatno su u pravu imajući u vidu činjenicu da je riječ o poduhvatu vrijednom više miliona.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar