“Ma, bježi, ba”: Došli da plijene imovinu Kemala Čauševića: Evo kako je on reagovao!

Zapljena imovine Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, iako zakazana, večeras nije izvršena. Naime, Čaušević, kojem se trenutno sudi zbog niza koruptivnih radnji, odbio je sudskom izvršitelju i policiji otvoriti vrata objekta u Ulici Mula Mustafe Bašeskije, u općini Stari Grad, u kojem se trebala obaviti zapljena imovine, kako saznajemo, u vrijednosti 4.200 KM.

Na licu mjesta nalazio se i Mehmedalija Osmić, penzionisani uposlenik Uprave za indirektno oporezivanje BiH i bivši čelnik Sindikata UIOBiH, koji je dobio tužbu za klevetu protiv Čauševića, a koji je, u ovoj fazi, dužan da mu isplati navedeni iznos novca.

– Nakon što su sudski izvršitelj i policija više puta kucali na vrata Čauševićevog stana, koji se isprva nije javljao, te nakon upornog insistiranja izvšitelja, Čaušević se napokon odazvao. Kada mu je izvršitelj kazao da otvori vrata, Čauševićev odgovor je bio: “Ma, bježi ba”, govori nam Osmić.

Podsjećamo, ni pljenidba Čauševićeve imovine iz 2015. godine, po presudi u korist Osmića, nije izvršena jer je Čaušević na račun nadležnog suda na taj dan uplatio iznos od 5.800 KM, iako je to trebao učiniti dvije godine ranije.

Čaušević je uhapšen u akciji Pandora u junu 2014. zajedno sa još 54 osobe po nalogu Tužilaštva BiH pod sumnjom za organizirani kriminal, pranje novca te carinske i porezne utaje.

Na slobodu je pušten u septembru 2014. godine, a trenutno mu se sudi zbog optužbi za kriminal težak 1,7 miliona KM, piše Oslobođenje.

Možda vam se svidi

Leave A Reply