Lutrija BiH napustila Zenicu: Nema više ni sretnog prodajnog mjesta u ulici Aska Borića

Kako su i najavili iz Lutrije BiH, sva uplatna mjesta u Zenici su zatvorena nakon odluke Gradskog vijeća Zenica da se za svako prodajno mjesto mora platiti komunalna naknada od 50.000 KM.

I iz kladionica u privatnom vlasništvu, koje rade u Zenici, također su najavili zatvaranje svojih poslovnica, ali su nastavili sa radom.

Zeničani, a i mnogi građani BiH najviše žale za uplatnim mjestom Lutrije BiH u ulici Aska Borića. Igrači iz Zenice koji su kupovali listiće baš na ovom uplatnom mjestu često su dobijali glavne nagrade na Bingu i milione maraka. Zbog toga su i brojni igrači iz cijele Federacije dolazili u Zenicu i kupovali listiće upravo tu, piše Faktor.ba.

Ono što će biti zapamćeno u Lutriji BiH jeste anegdota vezana za penzionera Ahmeta Dizdarevića iz Tešnja koji je kupio svoju srećku u ulici Aska Borića.

On se svojevremeno prijavio SMS-om i za igru “Gost igrač”. Gostovao je u studiju i nakon što je izvukao dobitak, trebao je izabrati igrača koji će učestvovati na sljedećoj emisiji. Nakon klika na laptopu Dizdarević je odabrao upravo svoj listić koji je kupio u ulici Aska Borića u Zenici.

To je samo jedna od mnogih anegdota i dobitaka koji su se desili na ovom prodajnom mjestu, na kojem je najviše puta izvučen dobitak Bingo.

Možda vam se svidi
4 Comments
 1. Sinatra says

  Nema veze, evo vam u Kaknju, Alije Izetbegovića koliko god hoćete 🙂

  1. Serif says

   Sta mislis da li ce Kakanj ovo uraditi kao Zenica?

 2. Ekser says

  Ne smije Mandra ni razmišljati o ovome

  1. Semi says

   Vrijeme ce pokazati

Leave A Reply