Lukač pohvalio policajce koj isu spasili pet ljudskih života

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač pohvalio je policijske službenike Radenka Cvjetkovića, Sifeta Okića, Kasima Beganovića i Slađana Dačića, koji su u protekla dva dana, nesebično i hrabro, spasili pet ljudskih života i pokazali još jednom humanost i požrtvovanost policijskog posla.

Iz MUPRS-a podsjećaju da su policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, Radenko Cvjetković i Sifet Okić, 1. januara ove godine oko 20.35 sati, brzom reakcijom iz rijeke Spreče izvukli tri osobe, koje su prethodno putničkim motornim vozilom sletjele u rijeku.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Policajac iz Gradiške Kasim Beganović je također 1. januara oko 21.45 sati, efikasnom intervencijom iz vode izvukao muškarca inicijala G.Đ i spasio ga od sigurne smrti.

I pripadnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Banja Luka Slađan Dačić, koji nije bio na dužnosti, 2. januara je petnaest minuta iza ponoći, skokom u rijeku Sanu izvukao muškarca inicijala N.M., koji se prethodno bacio s mosta.

Iz entitetske policije navode da su oni na ovaj način “pokazali da su policijski službenici MUPRS-a, bez obzira da li su na dužnosti ili ne, ne razmišljajući o vjerskoj i nacionalnoj pripadnost, spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge i zato zaslužuju svaku pohvalu“.