Lud zbunjen normalan“ na FACE TV!!!

Mlada i ambiciozna tv stanica Senada Hadžifejzovića objavila je u svome večerašnjem Centralnom dnevniku ekskluzivnu vijest – nove ludosti familije Fazlinovića od sada će publika u BiH gledati na ovoj televiziji, a FTV, zbog intertnosti aktualnog menadžmenta, definitivno je izgubila svoj najgledaniji programski sadržaj

Večeras je u svome Centralnom dnevniku novinar i vlasnik FACE TV Senad Hadžifejzović objavio ekskluzivnu vijest:

–    0d 4. aprila nove epizode najpopularnije tv serije na Balkanu prikazivat će na FACE TV.

Kako je saopćeno, FACE TV će nove epizode iz 7 sezone serijala emitirati  svaku noć, u 20h. Time je ova mlada i ambiciozna tv stanica napravila najveći medijski transfer sezone, što joj otvara prostor da programski I marketinški ugrozi druge televizije u BiH, kako javne servis, tako i druge komercijalne tv stanice. Radi se ugovoru za emitiranje oko novih 100 epizoda ovoga serijala.

Najveći gubitnik u ovome medijsko-produkcijskom transferu je FTV, javni servis koji je dosad imao ekskluuzivna tv prava za ovaj serijal. Posjećanja radi, „Lud zbunjen normalan“ je iniciran 2007. od strane producentske kuće FIST i  tadašnjeg menadžmenta FTV-a na čelu sa Jasminom Durakovićem, a  uskoro nakon toga u projekat je kao koproducent ušla i hrvatska Nova TV. Serijal je doživio veliki uspjeh  u BiH i Hrvatskoj, potom i čitavom regionu. Danas je ova serija za koju scenarij ispisuje Feđa Isović i čiji je producent Davor Pušić,  najuspješniji izvozni proizvod kreativne industrije u BiH.

Vremenom je, zbog inertnosti aktulalnog menadžementa FTV-a, Nova TV preuzimala projekat, a epilog čitave situacije u kojoj je ovaj javni servis definitivno izgubio svoj uvjerljivo najgledaniji tv. program.

DEPO Zona, distribuitivna platforma unutar DEPO grupacije, je digitalni VoD distrubuter ovoga serijala za čitav svijet.

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.