Lozinke uskoro postaju stvar prošlosti. Evo što će ih zamijeniti

0

Ako je vjerovati Microsoftu, sljedeća verzija FIDO sustava za brzo identificiranje na interentu omogućavat će da se ono odvija biometrijski

Neki ljudi nikako da nauče postavljati ”sigurnije” lozinke, drugi ih pak ne mogu zapamtiti pa će ih zasigurno sve razveseliti vijest kako bi taj ”alat”, bez kojeg je funkcioniranje u informatičkom dobu dosad bilo nezamislivo, uskoro mogao otići u prošlost!

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ako je vjerovati Microsoftu, sljedeća verzija FIDO sustava za brzo identificiranje na internetu omogućavat će da se ono odvija biometrijski, odnosno otiscima prstiju ili skeniranjem oka, a biti će instalirano u Windowse 10, piše “Independent”.

Mogućnost pristupa korisničkim računima bez upotrebe lozinki Microsoftov programski menadžer Dustin Ingalls opisao je ”jednim od najvećih prioriteta kompanije”. FIDO trenutno podržavaju tvrtke kao što su Google, PayPal i Bank of America što nije začuđujuće s obzirom na to da se niz prijenosnih računala i mobilnih uređaja već koristi tehnologijom skeniranja otisaka prstiju za pristup hardveru.

Pretpostavlja se da bi Windows 10, koji je trenutno u fazi testiranja, na tržište mogao biti lansiran u travnju ove godine.