Lopovi iz kuće ukrali skupocjene parfeme i zlato vrijedno desetine hiljada maraka

0

Policija traga za lopovima koji su opljačkali porodičnu kuću u banjalučkom naselju Nova Varoš i ukrali veću količinu zlatnog nakita i parfema, čija je vrijednost 30.000 maraka.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Izvor iz istrage ispričao je da su lopovi najvjerovatnije ušli kroz prozor kuće u banjalučkoj Ulici Pave Radana 57, u čijem prizemlju je privatna klinika.

– Nakon što su najvjerovatnije kroz prozor provalili u kuću, lopovi su izvršili premetačinu i ukrali veću količinu zlatnog nakita, skupocjenih parfema i torbi, čija je vrijednost procijenjena na više desetina hiljada maraka – objasnio je izvor iz istrage.

Tokom uviđaja koji je obavljen po naredbi dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka izuzeti su tragovi, ali do danas lopovi nisu pronađeni i uhapšeni, iako se pljačka dogodila prije 10-ak dana.

Izvor iz istrage izjavio je da je kuća najvjerovatnije tipovana od ranije.

– Lopovi su nekoliko dana ranije “snimili” kuću i krenuli u pljačku kada su se uvjerili da nema ukućana. U pitanju je dio naselja Nova Varoš gdje su kuće imućnijih Banjalučana – objasnio je izvor iz istrage.

Stanari koji žive u neposrednoj blizini opljačkane kuće, izjavili su da ništa nisu ni vidjeli, ni čuli u vrijeme krivičnog djela.

– Da se dogodila pljačka saznali smo kada je došla policija pred kuću komšije – ispričao je jučer stanar koji je želio ostati anoniman.

Izvor iz istrage istakao je da je pljačku počinio profesionalac ili više njih, kojima je specijalnost pljačka imovine.

Prema policijskim evidencijama, vrijeme pljačke porodične kuće, u čijem prizemlju je privatna ambulanta, je od 20 sati do ponoći.

– Ovo je period kada su vlasnici bili odustni pa tačno vrijeme krivičnog djela nije poznato – objasnio je izvor iz istrage.

Policija je, inače, ranije zbog serije pljački na području Banje Luke uhapsila Nikolu Nešića (30) iz Zemuna.

Iz Policijske uprave Banja Luka nakon hapšenja saopćili su da je Nešić bio odgovoran za pljačke u kojima su ukradeni novac i roba u ukupnoj vrijednosti od preko 100.000 maraka.

Hapšenjem Nešića rasvijetljen je dio teških pljački, ali one najteže, među kojima su i razbojništva, do danas nisu rasvetljene.

Među njima je i pljačka V. K. koja se u novembru prošle godine dogodila u strogom centru grada, kada su razbojnici na motorima napali V. K. i ukrali mu torbicu u kojoj se nalazilo 100.000 maraka.