Logotipovi korporacija – Subliminalna manipulacija kupaca

Međunarodne kompanije i korporacije pod vlasničkom palicom ljudi duboko umiješanih u strukture tajnih društava vrlo brzo su primijetile značaj simbola, kako kroz historijski  koncept, tako i kroz subliminalno navođenje.

Osim nužne prepoznatljivosti često je implementirana i skrivena poruka, a najpoznatiji primjer takve prakse je VISA (lat. ‘dokument’), multinacionalna kompanija  za elektronski prijenos novca iz Kalifornije. Tvorac naziva bio je Dee Hock, osnivač tvrtke poznat po smišljanju tzv. ‘kaordičnog’ (‘chaos’+’order’) društvenog poretka, svojevrsne utopije proizašle iz učenja škola misterija. Zašto je bitan naziv kompanije? Iz razloga što ga mnogi povezuju sa ‘666’ znakom zvijeri, i to iz razloga što ‘VI’ predstavlja šesticu na latinskom, ‘S’ na starogrčkom i staroegipatskom, a ‘A’ na sumersko-babilonskom i narječjima sanskrta.
visa666
Slične kontroverze donosi i logotip automobilske kuće ‘Alfa Romeo’. Riječ je o čovjeku kojeg guta zmija i koji je preuzet s još radikalnijeg grba kuće porodice Visconti iz Milana. Ta porodica je u ‘talu’ sa Sforzama započela formiranje modernijeg bankarskog sistema diljem Italije od trinaestog stoljeća do današnjeg doba. Isti taj logo iskoristio je i bivši premijer Silvio Berlusconi u svom vrtu, pa se mnogi pitaju što isti zapravo označava.

SerpentsAmongUsBeriscHome

 

izvor: nexus-svjetlost.com

Comments are closed.