Ljudi će nastaviti da “nestaju” s Facebooka

Internet stranica “eMarketer”, na osnovu dešavanja u ovoj godini, je napravila izvještaj o digitalnim trendovima koje bi trebalo ispratiti u 2020. godini.

Podaci su prikupljeni na osnovu ponašanja korisnika interneta i ukazuju na to da će u budućnosti dosadašnje marketinške strategije postepeno slabiti, a da će na njihovo mjesto doći vrijednost, transparentnost i personalizovani sadržaj, koji će biti od vitalnog značaja za opstanak kompanija, prenosi “Business Insider”.

Kako zahtjevi korisnika utiču na digitalno oglašavanje, od presudnog je značaja da se prate njihove potrebe. Prema trenutnim predviđanjima, ovih pet trendova obilježiće godinu koja je pred nama.

1) Glasovne komande

Tehnologija glasovnih komandi će uznapredovati i potisnuti dosadašnje načine pretrage sadržaja na internetu.

2) Googleova konkurencija postaje jača

Google će ostati dominantna platforma za pretraživanje interneta, ali neki korisnici će se prebaciti na druge pretraživače, što u narednim godinama može da izazove probleme za ovu kompaniju.

3) Online servisi potiskuju klasičnu televiziju

Tradicionalni TV servisi ostaće bez gledalaca zbog online servisa kao što su Netflix i Hulu, zbog čega će oglašivači morati da promjene svoje strategije.

4) Korigovanje pravila o privatnosti korisnika

Pitanja privatnosti, o kojima se skoro konstantno govori u vijestima i na društvenim mrežama, dovešće do toga da platforme promijene svoju dosadašnju praksu prikupljanja podataka svojih korisnika, pa će stavke koje široki auditorijum ne prihvata morati da budu korigovane.

5) Broj korisnika Facebooka se smanjuje

Korisnici Facebooka će nastaviti da iščezavaju i oglašivači će morati da krenu za njima kako bi zadržali publiku.

Možda vam se svidi

Leave A Reply