10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Ljubiša Ćosić nastavio sa uvredama na račun Sarajeva: NATO je inscenirao zločine na Markalama da bi bombardovao srpski narodĆosić je istakao da se ne smije zaboraviti tri hiljade srpskih žrtava i 130 milijardi dolara štete koju je NATO počinio Srbiji.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić je na tribini, koju je u Bratuncu večeras organizovalo Udruženje građana “Istočna alternativa” povodom 22 godine od NATO bombardovanja Srbije i 26 godina od bombardovanja Republike Srpske, istakao da se ne smije zaboraviti tri hiljade srpskih žrtava i 130 milijardi dolara štete koju je NATO počinio Srbiji.

– A ne smije se zaboraviti da je NATO inscenirao zločine na sarajevskim Markalama i Račku na Kosovu da bi bombardovao srpski narod i ovakva podsjećanja treba organizovati posebno za mlade naraštaje – poručio je Ćosić.

– I večerašnje podsjećanje na Nato bombardovanje izaziva sjećanje na stravične zločine i žrtve koje je NATO nanio srpskom narodu u Republici Srpskoj 1995. godine i u Srbiji 1999. godine. Srbi su jedini narod koji je dva puta bombardovala ta alijansa i kako pristupiti tom savezu nakon sveg zla koji je nanio našem narodu – upitao je Ćosić.

On je istakao da se još osjećaju posljedice od NATO bombi sa osiromašenim uranijumom po zdravlje ljudi, posebno među bivšim stanovnicima Hadžića koji su preselili u Bratunac, ali i sadašnjem stanovništvu te sarajevske opštine.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO