10.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Lista prvenstva u rješavanju stambenog pitanja branilaca i članova njihovih porodica

Nakon objave Oglasa za dodjelu novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica u svrhu rješavanja stambenog pitanja, te nakon razmatranja prijava, sačinjena je Lista prvenstva u rješavanju stambenog pitanja branilaca i članova njihovih porodica.

Lista ne znači da su odobrena sredstva svim kandidatima koji ispunjavaju uslove. Lista se objavljuje da bi kandidati imali priliku vidjeti da li zadovoljavaju uslove, te uputiti prigovor ukoliko smatraju da njihova prijava nije tretirana u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Konačnu odluku koliko će kandidata sa liste onih koji zadovoljavaju uslove dobiti novčanu pomoć donijet će Ministarstvo za boračka pitanja ZDK.

Lista se može vidjeti klikom  ovdje

Svaki kandidat može i sam izvršiti uvid u kriterije koji su sadržani u Uredbi o pomoći u stambenom zbrinjavanju branilaca i članova njihovih porodica, Instrukciji o primjeni Uredbe i Zakonu o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica. Ovi propisi se mogu vidjeti klikom ovdje

U roku od 15 dana od dana isticanja liste podnosioci imaju pravo podnijeti prigovor općinskoj službi. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO