Liga prvaka: Ajaxovi momci pobijedili Tottenham

Najprestižnije svjetsko klupsko fudbalsko takmičenje ulazi u završnicu. U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka u Londonu su se sastali Tottenham i Ajax, ekipe kojima je malo ko prognozirao plasman u “top 4”.

Kao i na prethodnim utakmicama, Ajaxov “dječiji vrtić” od starta je krenuo bez imalo respekta prema protivniku koji bio itekako oslabljen neigranjem nekoliko važnih fudbalera.

Ofanziva “kopljanika” isplatila se već u 15. minutu kada je 22-godišnji Donny Van de Beek iskoristio pogrešno postavljenu ofsajd-zamku “pijetlova” i s lakoćom savladao golmana Llorisa za 0:1.

Holandski vicešampion imao je još nekoliko solidnih prilika da poveća vodstvo, da bi tek u finišu prvog poluvremena Tottenham došao do daha i opasnije ugrožavao Onanu.

Slična slika na terenu viđena je i u nastavku. Tottenham je imao prividnu inicijativu, bez pravih šansi, dok je opasnim napadima Ajaxa najčešće nedostajao “zadnji pas”. Kada su “kopljanici” najzad povezali sve konce, u 78. minutu Tadić je asistirao Neresu, ali je stativa spasila Tottenham od 0:2.

Tako je prva polufinalna utakmica Tottenham – Ajax okončana pobjedom gostiju 0:1, a odluka o finalisti Lige prvaka past će u revanšu za osam dana u Amsterdamu

Možda vam se svidi

Leave A Reply