Liga 13: KK Kakanj u gostima Bosni-Royal

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i zvanično je danas odborio klubu Bosna Royal pravo nastupa u Ligi 13 prvenstva BiH.

Prethodno je potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji prema kojoj je Bosna svoje ime i grb ustupila na korištenje Royalu, dosadašnjem A-1 ligašu, koji će zauzvrat dio svoje godišnje dobiti uplaćivati na blokirane račune KK Bosna za vraćanje dugova.

Ovaj je sporazum bio jedini način da bivši prvak Evrope, KK Bosna, takmičarski preživi s obzirom na to da zbog velikih dugovanja (približno 5,3 miliona maraka) klub ne može samostalno egzistirati.

“Ovo je prilika da svi koji vole Bosnu to i javno pokažu tako što će doći na utakmicu KK Bosna-Royal i na taj način podržati igrače i novu upravu koji zajedničkim snagama ulažu enormne napore da evropskog prvaka vrati na staze stare slave. Imajući u vidu sva protekla dešavanja koji su naši građani pratili preko medija, U.O. KK Bosna-Royal donio je odluku da prvu utakmicu naprave dane otvorenih vrata za sve građane glavnog grada i istinske ljubitelje košarke”, navodi se u saopćenju KK Bosna-Royal.

Još jednom se naglašava da KK Bosna nije prestao postojati.

“Obzirom na mnogobrojne medijske natpise od kojih su neki bili tačni, a neki ne, odlučili smo se da pozovemo sve građane da dođu i sami se uvjere da KK Bosna nije ugašena. Ovih dana bili smo svjedoci velikog interesa građanstva i prijatelja Bosne koji su u javnim nastupima izrazili zabrinutost za stanje u klubu. Ovom prilikom sve ih pozivamo da zajedno sa nama realiziraju plan i program revitalizacije kluba, saniranja nastalih troškova u proteklom periodu, pružanju podrške našem najtrofejnijem klubu. Osigurali smo da prva utakmica bude besplatna, a naši navijači, partneri, prijatelji, Bosnaši, najmanje što mogu učiniti jeste doći na utakmicu i pokloniti nam glasove i dlanove da bodrimo igrače koji će izgarati na parketu za svoj klub.“, poručuju iz KK Bosna-Royal.

Možda vam se svidi

Comments are closed.