Lice Š.M. iz Kaknja počinilo krivično djelo i prekršaj u saobraćaju

Dana 06.12.2014. godine, vršeći poslove kontrole učesnika u saobraćaju, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su u ulici Željeznička u Kaknju, izvršili kontrolu putničkog  motornog vozila marke „VW-Golf II“, kojim je upravljao Š.M. iz Kaknja. Tom prilikom je utvrđeno da navedeno lice upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, te da registarske tablice postavljene na prednjem dijelu navedenog vozila pripadaju putničkom motornom vozilu marke „VW-Transporter“, vlasništvo B.Z. iz Zavidovića. Vozač Š.M. je isključen iz saobraćaja i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, a vozilo je prevezeno na službeni parking Policijske stanice Kakanj.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

–          Š.M., rođenog 1991. godine, iz Kaknja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. Krivičnog zakona FBiH, dok je istom licu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 184. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Možda vam se svidi

Comments are closed.