Lice B.M. iz Kaknja lišeno slobode zbog posjedovanja opojne droge

Dana 13.01.2016. godine, u ulici Željeznička u naselju Čatići, općina Kakanj, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju izvršili pretres kuće koju koristi lice B.M., rođeno 1995. godine, iz Kaknja. Pretres je izvršen u okviru aktivnosti poduzimanih po operativnim saznanjima da se navedeno lice može dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

Prilikom pretresa, pronađeno je: 15 paketića umotanih u alu foliju, jedna pvc kutija, jedna papirna kutija i jedna pvc vrećica, sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 81,85 grama.

Lice B.M. je nakon pretresa lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, od strane Policijske stanice Kakanj navedeno lice će biti prijavljeno Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply