Legendo, hvala ti za sve !!

Nakon dugo razmišljanja i teška srca Zvjezdan Misimović odlučio je da sa sebe skine najdraži dres, u kojem je odigrao najvažnije utakmice u svom životu – dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Rekao je popularni Miske kako želi da neko mlađi preuzme njegovo mjesto, a ostaje pitanje da li će neko u skorije vrijeme uspjeti zamijeniti takvog majstora.

Iako je bilo izuzetno teško, sa Misimovićevom odlukom svi su se morali pomiriti. Maestro je dao svoju posljednju riječ i razočarao mnoge navijače u našoj državi, koji bi ga na zelenom terenu u reprezentativnom dresu rado gledali barem još neko vrijeme.

Dan odluke

Uprkos tome što je rođen u Njemačkoj i što je imao iskustvo igranja u srbijanskoj mladoj reprezentaciji, Misimović nije imao nikakve dileme kada je došao dan odluke. Srcem je odabrao zemlju rođenja svojih roditelja i pod bh. zastavom prvi put zaigrao daleke 2004. godine u prijateljskom meču protiv Makedonije, a onda je počeo ispisivati historiju bh. fudbala.

Igrao je, asistirao i tresao protivničke mreže, te se nametnuo u našeg ključnog igrača u godinama koje su slijedile. U klubovima je imao mnogo problema, ali u državnom dresu nikada nije zakazao i sasvim zasluženo postao je igrač sa najviše nastupa u bh. reprezentaciji. Oduševljavao je publiku lucidnim potezima na terenu, izluđivao je protivničke igrače, osiguravao nam bitne pobjede i zbog toga ga je svaki istinski navijač Bosne i Hercegovine jednostavno morao voljeti, a svaki njegov suigrač respektovati.

Iako mu je kapitenska traka neopravdano oduzeta, legenda bh. fudbala nije se promijenila. Mirno je prihvatio odluku i još jednom pokazao o kakvoj se sportskoj i ljudskoj veličini radi. Na svakoj utakmici trudio se da odigra najbolje što može i to je samo jedan od razloga zbog kojih nam se ovaj genije uvukao pod kožu.

Čovjek prije svega

Tako će Misimović pored igračkih uvijek ostati cijenjen i zbog svojih ljudskih kvaliteta i svakako da će nam nedostajati u svim predstojećim utakmicama. Naša selekcija u svojim redovima nema takvog genijalca, koji je sposoban riješiti meč jednim potezom i vjerovatno ćemo morati dugo čekati na takvu legendu kakva je Zvjezdan Misimović.

Nama ostaje da se sa nostalgijom prisjećamo njegovih majstorija i da mu još jednom zahvalimo na svemu što je uradio za našu državu.

Oslobođenje

Možda vam se svidi

Comments are closed.