Lažne udarne rupe na putevima u Kanadi

Kao što vozači na našim putevima znaju, na cesti vas neće ništa natjerati da usporite kao velika udarna rupa, koja se iznenada pojavi ispred vas. Izgleda da su nedavno i kanadski putari saznali za ovaj oprobani recept pa su u novoj inovativnoj kampanji odlučili da riješe problem brze vožnje – vještačkim udarnim rupama.

Naime, na internetu su se pojavile interesantne fotografije sa kanadskih puteva na kojima možemo vidjeti prilično duboke i široke udarne rupe koje su zapravo naljepnice strateški postavljene na prometne saobraćajnice.

Iako su ove “lažne udarne rupe” najobičnije slike, nadolazećem saobraćaju djeluju trodimenzionalno i realistično, a kako je navedeno u obrazloženju, radi se o inovativnoj kampanji za suzbijanje brze vožnje, donosi “Moj auto”.

Međutim, ove naljepnice izgleda ipak nisu dio zvanične saobraćajne kampanje, već su, kako se može zaključiti po fotografijama, samo dio reklamne kampanje za proizvođača vješanja za automobile, čija se poruka i nalazi nekoliko metara iza nalijepljenih udarnih rupa.

U Kanadi je, međutim, ipak pokrenuta slična zvanična kampanja u cilju poboljšanja bezbjednosti u saobraćaja, a podrazumijeva postavljanja 3D slika djece koja se igraju na putu koje upozoravaju vozače da uspore u zoni škola.

Možda vam se svidi

Comments are closed.