Lav, tigar i medo: Nerazdvojni od kad su zajedno prošli pakao

Afrički lav Leo je u podrumu dilera boravio u skučenom sanduku s otvorenom ranom na licu, bengalski tigar Shere Khan bio je abnormalno mršav, a crni medvjed Baloo je oko vrata imao davilicu…

Prema nepisanim zakonima prirode sigurno nije predviđeno da lav, tigar i medvjedi zajedno žive i čine čopor. No, ove su tri životinje zajedno prošle kroz traumatično iskustvo kakvo ne pretrpi puno životinja, a zajedno su odlučili ostati i kad je dobro.

Gepostet von Noah's Ark Animal Sanctuary am Mittwoch, 11. Februar 2015

Policija je 2001. izvršila pretres u kući jednog dilera droge u Atlanti u Georgiji, SAD. U njegovom su podrumu naišli na nesvakidašnji prizor – tri mladunca različitih vrsta od kojih niti jedna ne pripada podrumu. Afrički lav Leo u podrumu je boravio u skučenom sanduku s otvorenom ranom na licu, bengalski tigar Shere Khan bio je abnormalno mršav i izgladnio, a crni medvjed Baloo je oko vrata imao tako usku željeznu davilicu da mu se urezala u vrat.

Gepostet von Noah's Ark Animal Sanctuary am Sonntag, 14. Februar 2016

Noćna mora za tri je divlje životinje napokon završila kad su nedugo nakon policijskog pronalaska udomljeni na Odjelu za prirodne resurse Georgije, odakle su odvedeni u neprofitno sklonište za životinje Noah’s Ark u Locust Groveu, gdje i danas žive na 250 hektara velikom imanju. Oni su u svojim kratkim životima prošli previše da bi se ikad mogli adaptirati na život u divljini.

Gepostet von Noah's Ark Animal Sanctuary am Mittwoch, 11. Februar 2015

– Kad su tek dovedeni u sklonište, Baloo, Shere Khan i Leo su bili izranjavani i uplašeni. Stiskali su se jedan uz drugog radi utjehe – ispričala je za HuffPost kustosica Allison Hedgecoth.

Kako je vrijeme odmicalo, a oni rasli, igrali se i mazili, postalo je jasno da će skupa i ostati, prenosi 24sata.hr.

The BLT Eating Together

We've mentioned before that the BLT have a remarkable bond. They play together, sleep together, and eat together. Here's a clip of all 3 at feeding time. They each share, and will wander a few feet away from each other while eating, but still stay in very close proximity to each other. www.noahs-ark.org

Gepostet von Noah's Ark Animal Sanctuary am Mittwoch, 18. November 2015

Možda vam se svidi

Leave A Reply