25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Kupujmo u Kaknju: U posljednje vrijeme u Kaknju se otvorilo i još se otvara niz novih poslovnih subjekata

Poštovani građani Kaknja, želimo podsjetiti na jednu činjenicu koja je veoma važna za sve nas. Radi se o našem odnosu prema proizvodima i uslugama koje su izvorno kakanjske, te proizvodima i uslugama firmi koje dođu poslovati u Kaknju što znači da u našem gradu otvaraju nova radna mjesta.

U posljednje vrijeme u Kaknju se otvorilo i još se otvara niz novih poslovnih subjekata. Podržimo kakanjsko, naše, domaće, lokalno, izvorno i sve ono što se nudi u Kaknju i na taj način pokažimo snažnu zavičajnu ljubav i snažan osjećaj pripadnosti kakanjskom zavičaju.

Ne dozvolimo da naša prednost u pogledu saobraćajne povezanosti autocestom, regionalom i željeznicom sa većim gradovima i trgovinskim centrima bude pretvorena u naš balast, opterećenje i otežavajuću okolnost. Autocestom, regionalom i prugom treba da dolazi novac u Kakanj, a nikako suprotno!

Treba jasno i otvoreno akcentirati činjenicu da kupovinom bilo koje vrste proizvoda (ili korištenjem usluga) u drugoj općini direktno podstićemo zapošljavanje u toj općini, a ne u Kaknju. Dakle, novog zapošljavanja i novog napretka u Kaknju teško može biti bez jasno naglašene i u praksi pokazane svijeti da kupovina u Kaknju znači podsticaj zapošljavanju naših nezaposlenih sugrađana, komšija, prijatelja, poznanika… Kada takva svijest bude na vrhunskom nivou tada će i svaki kakanjski poslovni prostor biti mjesto poduzetničke djelatnosti i izvor egzistencije za brojne osobe. Tada će se svaki raspoloživi podrum, prizemlje, garaža i pomoćni objekat pretvarati u poslovni prostor i mjesto realizacije biznisa, a sve to će donijeti nova zapošljavanja i prosperitet u Kaknju. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO