Kupci torti sa kragujevačke deponije kažu da su najbolje bile one od maline!(Video)

Kragujevačke torte sa deponije, koje su umjesto zakopane, završile na trpezama, prodavane su u najgušće naseljenim dijelovima grada, za njih su svi znali, a kupci koji su ih pojeli kažu da su nabolje bile one sa malinama, prenosi Telegraf.

Povezano: Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije!

– Te torte su se prodavale i jučer, kada je internet zatrpan vijestima da potiču sa deponije. U naselju Aerodrom koštale su 150 i 200 dinara (oko 2,5 i 3,3 KM), a prodavao ih je čovjek iz pik – apa parkiranog kraj pijace. Još je nudio da će ih isporučiti na kućnu adresu, davao svoj broj mobilnog telefona. Cijene za dva kilograma torte na kućnu adresu iznosile su 800 dinara (oko 13 KM), ali bilo je pogađanja. One male torte planule su po cijeni 150 dinara, a narod je pred doček kupovao kao pred kraj svijeta, kaže stanovnik naselja Aerodrom, koji živi u zgradi preko puta tamošnje pijace.

Torte su prodavane u originalnim pakovanjima, a na snimku krađe torti iz hladnjače na deponiji vidi se da su otpremane i kamionima JKP “Gradska čistoća” koja gazduje deponijom. Na kutijama sa tortama stoji da im je rok trajanja oktobar 2015. godine, što je vjerovatno kupce i zbunilo. Oni nisu znali da su torte poslate na uništenje zbog plijesni koja se pojavila nakon što su se zamrzivači proizvođača torti pokvarili.

Kako prenosi Telegraf, ono što Kragujevčane i dalje plaši jeste mogućnost da su torte i dalje u prodaji.

Kragujevačka gradska vlada zasijedala je i jutros, a pitanje broj jedan bilo je – zašto su krađu torti od 24. decembra nadležni iz JKP “Čistoća” prijavili tek drugog januara. Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca sumnja da se radi o organizovanoj grupi.

– Očigledno je neko iz rukovodstva firme otkrio informaciju da stiže velika količina torti koje treba uništiti. Ovo je organizovana grupa i mislim da im ovo nije prvi put. Mogu jedino da obećam da je ovo posljednji put. Ne razumijem mozak koji svjesno ugrožava zdravlje ljudi – rekao je Nikolić.

Torte privatne fabrike iz Kragujevca koje su zbog neispravnosti po HAACAP standardima po nalogu inspekcije trebale da budu uništene, završile su na crnom tržištu, jer su radnici otvorili rampu na deponiji i kako se sumnja, dojavili preprodavcima da stiže hladnjača sa spornim poslasticama.

Autor: (B.P./Avaz.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.