Kup BiH: KK Kakanj gost ekipi OKK Čelik

Večeras u zeničkoj Areni u 20:00 sati je zakazana Kup utakmica u kojoj se sastaju košarkaši OKK Čelik i KK Kakanj. Naime, OKK Čelik i KK Kakanj jedine su dvije ekipe iz ZE-DO kantona (KS Zenica) koje su se prijavile za nastup u Kup takmičenju za sezonu 2014/2015. Pobjednik iz ovog duela izborit će plasman u narednu rundu Kup-a BiH.
Sudije na ovoj utakmici će biti (prema nominaciji KSBiH): Ernad Karović, Armin Avdić i Damir Pripoljac, a delegat Zoran Marković iz Zenice.

Odlukom Uprave OKK „Čelik“ utakmica će, osim takmičarskog, imati i humanitarni karakter. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje nekadašnjeg vrhunskog sportiste Stjepana Majcena iz Zenice.
Cijena ulaznica je nepromijenjena u odnosu na sve utakmice koje je OKK „Čelik“ odigrao ove sezone pred svojim navijačima. To znači, da će svi posjetitelji kupovinom ulaznice za 2 KM moći da prate utakmicu starih rivala i sportskih prijatelja OKK „Čelik“ i KK „Kakanj“, a istovremeno pomognu i nekadašnjeg vrhunskog ragbijaša.
OKK „Čelik“ pridružio se svojim sugrađanima u akciji pomoći našem prijatelju, kako bi mu omogućili normalniji i kvalitetniji život. Utakmicu se organizuje pod sloganom “KOŠARKAŠI ZA RAGBIJAŠA”, a u akiji imaju i podršku članova i rukovodstva Udruženja „Forum građana Zenice“.

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.