KRVAVI OBRAČUN ZBOG DJEVOJKE Mladić iz BiH nožem izbo mladića iz Pule

0

Mahir Hodžić, državljanin BiH iz Zenice, osumnjičen je da je protekle subote u Puli nožem pokušao ubiti mladića.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Hodžiću, koji u Hrvatskoj neprijavljeno boravi, određeno je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru. Razlozi za određivanje istražnog zatvora su postojanje opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i tako postati nedostupan hrvatskom pravosuđu, kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže krivično djelo.

Policija je Hodžića uhapsila nepunih 12 sati nakon zločina. Pronađen je u subotu u 22.15 na autobusnom stajalištu u Rovinju. Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu, gdje je operiran te je van životne opasnosti. I sam Hodžić je u sukobu lakše povrijeđen.
Premda policija nije iznosila detalje o motivu obračuna, Glas Istre neslužbeno saznaje da je riječ o sukobu zbog jedne djevojke. Inače, oba aktera ovog događaja policiji su od ranije poznata po zloupotrebi droge koja, kako se čini, nije imala veze sa sukobom.

Nakon noći u pritvorskoj jedinici osumnjičenog su interventni policajci juče oko podneva priveli na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, a potom, u poslijepodnevnim satima, i dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Puli koji mu je odredio jednomjesečno zadržavanje,piše Srpskainfo