Kroz projekat “online seniori” educirano do sada 600 seniora o digitalnim tehnologijama

Uručenjem zahvalnica Jadranki Čičak, predsjednici MZ „Sejmen“ i Fahrudinu Pojskiću, zamjeniku predsjednice MZ „Sejmen“, predavačima edukacija Dini Šehiću i Zlatanu Agiću, te polaznicima koji su uspješno tokom prethodnih sedmica savladali korištenje aplikacije poput Skype-a, Viber-a, i dr., okončan je danas projekat „Online Seniori“ u Zenici, pokrenut od strane AmCham-a i Telemach-a, sa ciljem povećanja stope informatičke pismenosti u BiH, podizanja svjesti kod mladih za brigu o starijima, te smanjenja međugeneracijskog jaza o pitanju upotrebe tehnologije.

12916944_1602433403408659_6975686289599478645_o

Polaznici su proslavili kraj edukacija muzikom i pjesmom, a seniori koji do sada nisu posjećivali MZ „Sejmen“ zbog novih poznanstava odlučili su, kako su nam rekli, dolaziti češće.
„Cilj projekta je druženje i poboljšanje uslova života osoba treće dobi. Danas smo se uvjerili da je projekat „Online Seniori“ pomogao i Zeničanima da se zbliže, ali i da nauče nešto novo o digitalnim tehnologijama na posebno zanimljiv način. Uručili smo 130 diploma danas, a održali do sada više od 3.600 sati radionica o informatici. Telemach i AmCham dokazali su još jednom da je tehnologija univerzalni jezik saradnje svih generacija“ – kazala je Violeta Čibukčić, izvršna direktorica AmCham-a.

Za najbolje polaznike u Zenici izabrani su Marija Zelenika, Muhamed Begović i Jasmin Fejzić kojem je kao nagrada uručen i tablet.
Projekat „Online Seniori“ se trebao završiti sa uručenjem diploma Zeničanima. Međutim, zbog velike zainteresovanosti za pohađanjem radionica AmCham i Telemach nastavljaju sa organizacijom edukacija i u drugim gradovima.

120845583829201

„Uručenjem 20 prenosivih uređaja svečano smo završili edukacije u Zenici. Međutim, naša sljedeća destinacija za organizaciju edukacija je Tuzla, a kasnije i Brčko. Vrlo je vjerovatno da će projekat „Online Seniori“ prerasti u platformu posredstvom koje će se seniorima nuditi uvijek mogućnost sticanja novih znanja o tehnologiji. Do sada smo educirali 600 osoba u BiH o digitalnim tehnologijama što je od velikog značaja za državu BiH jer smo povećali stopu informatičke pismenosti, a planiramo na tome raditi i u budućnosti“ – kazao je Kenan Đonko, CMO Telemach kompanije.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar